Una dintre cele mai recente revelaţii literare nu vine din partea vreunui scriitor ci a unui celebru bucătar. Cartea sa în parte oautobiografie în parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată răspunde multor întrebări pe care și le pun admiratorii lui Adi Hădean chef om de radio prezentator deteleviziune. Cum a început spălând și de zece ori pe zi podelele bucătăriei din casa bunicilor cum a aflat secretele organizării șiale falimentării unui restaurant într-o încăierare de pomină cum se alcătuiește meniul unui Irish pub creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez OCeapă OFelie OTonă și OBama cum e din interior un show de televiziune muncind de la șapte dimineața și încheind seara târziu cu un pahar de prosecco fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții de gătit și de viață. Dacă pui o bucată de unt proaspăt întro tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte încinse untul se va topi și se va separa iar apa se va evapora. Dacă lași untul topit într-un vas componentele salese vor așeza în funcție de densitate. Lasuprafață vor apărea resturi ușor de luat cu o spumieră un strat gros de grăsime va ocupa partea din mijloc a vasului iar părțile solide vor ocupa fundul vasului. Untul pregătit astfel se arde mai greu și e suportat și de către oamenii cu intoleranță la lactoză. Întrucât sunt un adept al limpezimii mă străduiesc să limpezesc lucrurile de câte ori e nevoie pede o parte pentru că situațiile limpezite se transformă în relații durabile adică ard mai greu pe de altă parte pentru că odată limpezite sunt digerate mai ușor de către cei cu diverse intoleranțe unele provenite din educație altele din lipsa ei dar fără legătură cu fiziologia. Adi Hădean Motorul care l-a propulsat pe Adi Hădean în viață și în carieră este tenacitatea cu care şi-a urmărit visul de a deveni bucătar trecând peste multe dificultăţi. În a
Produse din Categorie
Recomandari